Logo
  • Nieuws
  • 13 november 2009
  • Manon Schuttrups

FNV wil looneis tot 2 procent

FNV Bondgenoten wil komend jaar de cao-onderhandelingen in met een looneis tussen de 1,25 en 2 procent. Als er afspraken te maken zijn over werkgelegenheid en scholing met werkgevers, wordt het 1,25 procent; anders 2 procent. Dit heeft de bondsraad van de grootse FNV-bond afgesproken.

Beeld FNV wil looneis tot 2 procent

Dit voorstel brengt FNV Bondgenoten in tijdens de federatieraad van de vakcentrale. Deze buigt zich over de looneis van de FNV. Normaal gesproken komt de vakcentrale de dag voor Prinsjesdag met een looneis. Dit jaar wilde de FNV afwachten hoe werkgevers invulling geven aan het sociaal akkoord dat de vakbeweging, werkgevers en het kabinet in maart hebben gesloten.

 

AOW-leeftijd

In dit sociaal akkoord is onder meer afgesproken dat de Sociaal-Economische Raad, waarin zowel de werkgevers als de vakbeweging zitten, met alternatieven kon komen voor de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen.

Dat is niet gelukt. Ook zijn in het akkoord afspraken gemaakt over het aanbieden van stageplaatsen. De vakcentrales beloofden met een gematigde looneis te komen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.