Logo
  • Nieuws
  • 20 januari 2009
  • Gabor Mooij

Extraatje moet alleenstaande ouders aan het werk krijgen

Vanaf 1 januari loopt een experiment in 27 gemeenten om het werken in deeltijd voor alleenstaande ouders financieel aantrekkelijker te maken. Het experiment is in gang gezet door Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Beeld Extraatje moet alleenstaande ouders aan het werk krijgen

Het experiment houdt in dat alleenstaande ouders die vanuit een uitkeringssituatie in deeltijd gaan werken een financieel extraatje krijgen van maximaal 120 euro per maand. Ook voor alleenstaande ouders die nu twaalf uur werken en minimaal 20 uur gaan werken, ligt een extraatje klaar.

 

Uitstromen

De beloning moet ertoe leiden dat niet-werkende alleenstaande ouders gaan werken en dat alleenstaande ouders met een bescheiden deeltijdbaan meer gaan werken. Alleenstaande ouders krijgen minimaal 500 euro als ze zes maanden uit de bijstand weten te blijven. 

 

Geslaagd

Volgen het ministerie van SZW is het experiment geslaagd als in de gemeenten uit het experiment meer alleenstaande ouders gaan werken en meer alleenstaande ouders extra gaan werken dan in gemeenten die niet meedoen aan het experiment. SZW heeft voor de alleenstaande ouders met kleine baantjes de doelstelling dat 25 procent van hen hun werkweek uitbreiden naar 20 uur of meer.

 

Oordeel

Er wonen 16000 alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering in de deelnemende gemeenten. Het experiment duurt tot en met 30 juni 2011. De staatssecretaris beoordeelt daarna of het experiment werkt en of SZW het ook breder kan gaan toepassen. De kosten van het experiment bedragen zeven miljoen euro.

 

Tip

Mocht u alleenstaande ouders in dienst hebben, dan kunt u ze ook wijzen op de alleenstaande-ouderkorting. Dit is een korting die ze kunnen krijgen via hun aangifte voor de inkomstenbelasting. Als u als werkgever een werknemer, die alleenstaande ouder is, helpt bij of informeert over kortingen en regelingen heeft zij of hij het gevoel er niet helemaal alleen voor te staan. Het vergroot de binding tussen de werknemer en u als werkgever. Dit is weer goed voor de motivatie van de betreffende werknemer.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.