Logo
  • Nieuws
  • 24 januari 2011
  • Lianne Bouman

Er komt één loket voor alle collectieve verzekeringscontracten

U kunt in de toekomst een aanzienlijke vermindering van de administratieve lastendruk tegemoet zien. De uitwisseling van gegevens voor collectieve verzekeringscontracten wordt namelijk efficiënter georganiseerd. Daarbij gaat het onder meer om gegevens voor de loonadministratie, pensioen en arbeidsongeschiktheid.

Beeld Er komt één loket voor alle collectieve verzekeringscontracten

Er komt één loket voor werkgevers, verzekeraars en intermediairs rond de gegevens voor de loonadministratie, pensioen en arbeidsongeschiktheid. Althans, dat is het streven van Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), het Standaardisatie Instituut voor Verzekeringen in de Intermediairbranche (SIVI) en het Verbond van Verzekeraars.

Lastenverlichting

De drie partijen gaan onderzoeken op welke wijze de gegevensaanlevering en gerelateerde dienstverlening tussen de partijen zo efficiënt mogelijk kan worden geregeld. Doel van de samenwerking is om uiteindelijk te komen tot een efficiëntere administratie en daarmee een lastenverlichting bij werkgevers

 

Nu hebben werkgevers te maken met een veelheid aan partijen en administratiesystemen waaraan zij gegevens moeten verstrekken. Daarbij hanteren de diverse betrokken partijen soms uiteenlopende definities.

Betrouwbaarheid verbeteren

Deze administratieve wirwar is tijdrovend en kan tot gevolg hebben dat gegevens onjuist of onvolledig worden ingevoerd. Via het gemak van één gestandaardiseerde wijze voor gegevensuitwisseling kan dubbel werk worden voorkomen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van gegevens worden verbeterd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.