Logo
  • Nieuws
  • 29 september 2008
  • Lianne Bouman

BTW op uitlenen personeel

Staatsecretaris van Financiën Jan Kees de Jager heeft vastgelegd dat het uitlenen van personeel in de sociaal-culturele sector, de gezondheidzorg en het onderwijs onder voorwaarde is vrijgesteld van BTW-heffing. Hier is de Europese Commissie (EC) het echter niet mee eens, en daarom pleit de EC voor een herziening van dit beleid.

Beeld BTW op uitlenen personeel

De Nederlandse BTW-regelgeving (en die van de overige lidstaten) moet in overeenstemming zijn met de Europese regelgeving. De EC controleert dit en spreekt een lidstaat in kwestie aan wanneer de regeling hiervan afwijkt. Past Nederland deze regeling niet aan, dan zal de EC het Hof van Justitie in Luxemburg verzoeken Nederland op te dragen dit alsnog te doen.

 

Tip

Instellingen in de sociaal-culturele sector, de gezondheidszorg en het onderwijs opgelet. Bereid u erop voor dat de regering de regeling op (lange) termijn zal aanpassen. Daardoor zal het uitlenen van personeel in beginsel worden belast met BTW. Dit gaat u geld kosten. U heeft immers doorgaans geen recht op BTW-aftrek.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.