Logo
  • Nieuws
  • 29 december 2008
  • Peter van den Hout

Bent u al klaar voor 2009?

Aan de vooravond van 2009 is het goed om na te gaan wat u op fiscaal gebied nog voor uw onderneming en uw werknemers kunt regelen. Van sommige zaken worden u en/of uw werknemers beter, als u deze even op de lange baan schuift en overhevelt naar 2009. Andere zaken kunt u beter nog vóór de jaarwisseling afhandelen.

Beeld Bent u al klaar voor 2009?

Een fiets, ov-kaart of producten van het eigen bedrijf kunnen fiscaal aantrekkelijk zijn voor uw personeel. Als uw werknemer de regeling in de voorgaande twee jaren niet (volledig) heeft benut, kunt u de gemiste korting uit die jaren doorschuiven naar 2008. Het maximale voordeel is dan: 2 x 475 euro (2006 en 2007) + 500 euro = 1.450 euro.

 

Bijzondere ziektekosten

Per 1 januari 2009 vervalt de mogelijkheid voor werknemers én hun gezinsleden om bijzondere ziektekosten (bijvoorbeeld tandartskosten die niet onder de Zorgverzekeringswet vallen en ooglaserbehandeling) vrij te laten vergoeden door de werkgever. Regel deze zaken nog vóór het einde van 2008, ook de financiële afwikkeling.

 

EVC-procedure

Adviseer werknemers die een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties) willen starten dit pas in 2009 te doen. Vanaf volgend jaar kunt u de kosten hiervoor vrij vergoeden.

Het vergoeden van een EVC-procedure heeft voor de werkgever als bijkomend voordeel dat u in aanmerking komt voor extra afdrachtvermindering van 308 euro (2008) per procedure.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.