Logo
  • Nieuws
  • 12 juni 2009
  • Mariel Hovemann

Beloningsonderzoeken stuwen topsalarissen op

De Hay Group werkte onbedoeld mee aan hogere topsalarissen. Dat zegt Hans Hemels, directeur van de Hay Group in Nederland in een interview met het Financieele Dagblad.

Beeld Beloningsonderzoeken stuwen topsalarissen op

In de semi-publieke sector is de afgelopen jaren veel onrust ontstaan over de salarissen van bestuurders. Die zijn in sommige gevallen gestegen met 10 procent per jaar. De Hay Group adviseert 80 procent van de bedrijven in deze sector over salarissen.

 

“Wat wij doen is meewerken aan transparantie in de markt,” zegt Hemels hierover in het FD. “We kijken naar de zwaarte van een functie, de ambitie en wat elders in de markt betaald wordt voor topfuncties. Dat heeft in 70 procent van de gevallen tot gevolg dat gelijk of zwaarder wordt beloond. Vaak heb je ook te maken met situaties, waar het niet om geld gaat, maar om een nieuwe man. Dan gaat het vaak om bewezen capaciteiten. Uiteindelijk beslissen de commissarissen naar aanleiding van een onderzoek of advies van ons.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.