Logo
  • Nieuws
  • 24 oktober 2008
  • Mariel Hovemann

Beloning HR stijgt met 5,3 procent

De beloning van HR-verantwoordelijken is in 2008 ten opzichte van 2007 gestegen met 5,3 procent. Dit blijkt uit het onderzoek Beloning & Waardering van HR-verantwoordelijken 2008. Het onderzoek, met dit jaar 1.701 deelnemers, wordt in opdracht van Performa Uitgeverij uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Mercer (Nederland) BV en ADP Nederland BV.

Beeld Beloning HR stijgt met 5,3 procent

De salarisstijging van de vrouwen (5,6 procent) is nu voor het vierde jaar op rij hoger dan van de mannen (5,1 procent). De nominale salarissen liggen echter nog steeds lager voor de vrouwen dan voor de mannen in dezelfde functie. Geen enkel onderzocht verband, zoals leeftijd en opleiding, verklaart dit verschil.

 

Bonus

40,8 procent van de respondenten komt in aanmerking voor een variabele bonus. De vaste bonus, zoals een 13de maand of een vaste winstdeling, wordt minder vaak toegepast, slechts 10 procent van de respondenten komt hiervoor in aanmerking.

De HR-manager ontvangt gemiddeld een variabele bonus van € 6.165 en een vaste bonus van € 3.399. De medewerker personeelszaken ontvangt gemiddeld een variabele bonus € 2.490 en een vaste bonus van € 728.

 

Auto van de zaak

30 procent van de respondenten komt in aanmerking voor een auto van de zaak. De meeste respondenten (94,5 procent) mogen de auto voor zowel zakelijke als privé-doeleinden gebruiken.De gemiddelde cataloguswaarde van de auto is € 34.222. De Volkswagen Passat is voor het tweede jaar op rij de meest voorkomende auto van de zaak, gevolgd door de Volvo V50, de Peugeot 206 en de Peugeot 307.

 

Tevreden

55,6% van de respondenten is tevreden met de hoogte van het salaris. Taken en verantwoordelijkheden zijn het meest van invloed op zowel de tevredenheid als de ontevredenheid over het salaris. Daarnaast zijn de meeste respondenten het eens met de wijze waarop het salaris vastgesteld wordt.

 

Gemiddeld zijn de respondenten 6,2 jaar werkzaam in hun huidige functie en gemiddeld 9,9 jaar werkzaam voor de huidige werkgever.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.