Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2010
  • Manon Schuttrups

'Om te overleven zijn vrouwelijke leiders onmisbaar'

De Baak ondertekent vrijdag 15 januari aanstaande het Charter Talent naar de Top. Hiermee onderstreept het opleidings- en kennisinstituut het belang van diversiteit binnen organisaties.

Beeld 'Om te overleven zijn vrouwelijke leiders onmisbaar'

De ondertekening vindt plaats tijdens het event Meet the World bij de Baak in Noordwijk waarbij het thema ‘Leadership in the next Decade’ centraal staat. Dit thema heeft een direct verband met vrouwelijk leiderschap in de toekomst op internationaal niveau.
De openingsspeech van Meet the World wordt gehouden door Sybilla Dekker, voorzitter Taskforce Vrouwen naar de Top.

Internationaal voorbeeld

“Internationaal gezien kunnen vrouwen nog veel van elkaar leren. In ieder land zijn weer andere barrières om tegenaan te lopen, maar veel komt overeen,” zegt Sybilla Dekker. “Dus als we beginnen om de boel in Nederland op scherp te zetten en het pad te effenen voor vrouwen die in die top behoren, dan kunnen anderen hopelijk een voorbeeld nemen aan Nederland in de toekomst.”

Vrouwelijke leiders onmisbaar

Harry Starren, algemeen directeur van de Baak: “We bevinden ons in een overgangsperiode naar een nieuw tijdperk. Het bedrijfsleven en de maatschappij veranderen in snel tempo en nieuwe businessmodellen komen als paddenstoelen uit de grond. Voor het overleven van organisaties in deze turbulente periode zijn vrouwelijke leiders onmisbaar. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Met de ondertekening van het Charter ondersteunen we deze behoefte en openen we een bijzondere dag waarop we met tal van internationale gasten discussiëren over de manier waarop leiderschap en ondernemerschap bij kunnen dragen aan het floreren van organisaties wereldwijd.”
Bedrijven die voorgingen in het ondertekenen van het Charter zijn onder andere Delta Lloyd, de Nederlandse Spoorwegen, Heineken en ABN AMRO.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.