Logo
  • Nieuws
  • 17 mei 2023

HR Podcast - Professioneel stemgebruik: informeren, motiveren én inspireren met je stem

In aflevering 83 van de podcastserie over innovatie en leiderschap in HR is Alex Boon te gast. Hij is een ervaren sprekerstrainer en heeft zich vanuit zijn achtergrond als logopedist gespecialiseerd in hoe je je stem kunt gebruiken om effectiever te communiceren. 

Beeld HR Podcast - Professioneel stemgebruik: informeren, motiveren én inspireren met je stem

Alex heeft het boek 'Hoe zal ik het zeggen?' geschreven. Daarin legt hij uit wat de kracht van je stem is en hoe je deze kunt inzetten om je boodschap beter over te brengen. Hoe je je verhaal structuur geeft en er plezier aan beleeft om het te vertellen.

'Breng de beweeglijkheid mee in de interactie die je met anderen hebt'

In deze podcast gaat hij dieper op de vraag in waarom effectief stemgebruik specifiek in het werk van de HR-professional belangrijk is. In hoeverre je anderen in hun gedrag kunt beïnvloeden door het juiste stemgebruik. En wat dit betekent in de praktijk voor organisaties.

Wil jij zelf je stem beter leren gebruiken? Op 19 september verzorgt Alex bij ⁠HR Academy⁠ de online masterclass ⁠Professioneel stemgebruik⁠ - Het verschil tussen inhoud hebben en inhoud overdragen⁠. In één dagdeel leert Alex je hoe je je stem adequaat kunt gebruiken om gehoord te worden en met je boodschap te informeren, motiveren én inspireren.

Lees hier de transcriptie van de podcast: Gebruik je stem als instrument om effectiever te communiceren: 'Oefen door hardop na te denken'

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.