Logo
  • Nieuws
  • 5 juni 2018
  • Bron: Emerce

Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

Medewerkers op werkplekken met goede digitale faciliteiten zijn productiever én gemotiveerder dan collega's in werkomgevingen met minder ondersteunende technologie. Bovendien zijn zij meer tevreden over hun werk en voelen ze zich beter.

Beeld Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

Dit blijkt uit een nieuwe, internationale studie onder 7.000 werknemers door Aruba, onderdeel van Hewlett Packard. Het onderzoek, The Right Technologies Unlock the Potential of the Digital Workplace, laat zowel de zakelijke als de persoonlijke voordelen van digitale werkplekken zien. Ook beschrijft het hoe bedrijven die op technologiegebied minder vooroplopen, het risico lopen achter te raken op de concurrentie en minder goed in staat zijn om toptalent aan te trekken.

Digital Revolutionaries – werknemers op een volledig digitale werkplek, die werken met de nieuwste technologieën – zijn 51 procent meer geneigd om tevreden te zijn op hun werk. Ook staat 43 procent positiever tegenover zijn ’work-life balance’ dan Digital Laggards: werknemers die minder toegang hebben tot technologie. Van de Digital Revolutionaries meent daarnaast zestig procent gemotiveerd te zijn op zijn of haar werk, en is 91 procent meer geneigd om de visie van het bedrijf te prijzen. 73 procent van de Digital Revolutionaries geeft aan dat zijn of haar productiviteit toeneemt, en zeventig procent ervaart verbeterde samenwerking dankzij technologie, vergeleken met 55 procent van de Digital Laggards.

Werkstijlen verschillende generaties

Terwijl automatisering soms wordt gezien als bedreiging voor de werkgelegenheid, blijkt uit het onderzoek dat er juist veel enthousiasme voor bestaat. 71 procent van de respondenten geeft aan dat hij of zij in de toekomst een volledig geautomatiseerde werkplek zou omarmen. Zo kunnen organisaties slimmere, effectievere werkomgevingen creëren. “De essentie van het begrip werkplek verandert nu bedrijven zich realiseren dat een effectieve ruimte gericht is op de werkstijlen van verschillende generaties en persoonlijkheden," zegt Francisco Acoba, Managing Director van Deloitte Strategy & Operations. “Dit leidt tot nieuwe processen waarbij dit soort ruimtes tot stand komen dankzij IT-oplossingen, systemen en het interieur, en in samenwerking met werknemers.”

Uit de studie blijkt ook dat cybersecurity en databeveiliging een uitdaging zijn voor werkgevers. Hoewel werknemers meer cybersecurity-awareness benoemen (52 procent denkt vaak of dagelijks na over beveiliging), geven ze ook toe dat ze meer risico’s nemen met bedrijfsdata en -devices. Zeventig procent geeft toe zich weleens schuldig te hebben gemaakt aan risicovol gedrag, zoals het delen van wachtwoorden en devices. Een kwart van de werknemers heeft in de afgelopen twaalf maanden weleens verbinding gemaakt met een onveilig open-wifinetwerk. Twintig procent gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere applicaties en accounts, en zeventien procent schrijft wachtwoorden op om ze te kunnen onthouden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.