Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2014
  • Mariel Hovemann

Met een spel werken aan Integraal Gezondheidsmanagement

Met een integraal gezondheidsbeleid kan HR bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe stel je hiervoor de juiste strategie op? Een spel en roadmap kunnen hierbij helpen.

Beeld Met een spel werken aan Integraal Gezondheidsmanagement

Zilveren Kruis Achmea werkt samen met grote bedrijven op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Zij doen dit aan de hand van Integraal Gezondheidsbeleid. Lotte Mintjes , adviseur Gezond Ondernemen bij Zilveren Kruis Achmea: “Dit houdt in dat je eerst richt, dan verricht en vervolgens inricht. We gebruiken hiervoor een strategiespel. Tijdens een fysieke bijeenkomst komen diverse mensen van de werkgever bij elkaar. Denk aan mensen van de directie, leidinggevenden, bedrijfsarts, HR. In het spel bespreken we verschillende elementen van de organisatie, dus de visie, de cultuur, wat moet het opleveren, hoe wil je erover communiceren. Daarna weet je hoe je ervoor staat en ben je hopelijk geïnspireerd om ermee aan de gang te gaan.”

Bedrijfscultuur

De resultaten komen vervolgens in een roadmap. Mintjes: “Het is een concreet actieplan met daarin hoe je het kunt implementeren en activeren. Want je wilt wel dat het lukt. Het moet bijvoorbeeld wel op de bedrijfscultuur aansluiten. Zo kun je bij een consultancybureau niet verwachten dat men van 9 tot 17 uur werkt en daarna de laptop dichtklapt. Het is wel logisch om met elkaar na te denken over sport en voeding.”

Tips en downloads

Hoe krijgt u medewerkers en directie zover? Bekijk de video voor meer tips en downloads.

Video van Strategie voor integraal gezondheidsbeleid

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.