Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2014
  • Mariel Hovemann

Gericht gezondheidsmanagement werkt

FrieslandCampina besteedt gerichte aandacht aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en ontwikkelde een vitaliteitsprogramma BOEST. Met goede resultaten als gevolg.

Beeld Gericht gezondheidsmanagement werkt

FrieslandCampina maakt gebruik van het werkgeversproduct Present van Achmea, waarmee bedrijven worden ondersteund in hun gezondheidsbeleid, inhoudelijk en met funding.

Communicatie

Communicatie was essentieel aldus interim healthmanager Sabine Stam. FrieslandCampina betrok haar bij de opzet van het energiemanagementprogramma voor de medewerkers. “Het moest duidelijk zijn dat het niet verplicht was en dat het geen afvalprogramma was.” En het programma had een goede naam nodig. “Die vonden we in “BOEST en dat bleek een gouden greep. Het is inmiddels een werkwoord geworden. ‘Ik BOEST’, zeggen mensen, en ‘BOEST jij mee’.”

Lees in het artikel BOEST geeft FrieslandCampina een enorme boost hoe de betrokkenen tot deze goede resultaten zijn gekomen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.