Logo
  • Nieuws
  • 25 november 2016

Duurzame inzetbaarheid bij Remeha: leefstijl beïnvloeding en groepstraining

Remeha is al zo’n 75 jaar een bekende naam in de productie van cv-ketels, (zonne-)boilers, warm wateroplossingen, digitale tools en thermostaten. De laatste jaren heeft het Apeldoornse bedrijf een flinke omslag gemaakt met innovatie en de toenemende focus op duurzame technologie. Hoe krijg je (productie)medewerkers mee in een verandertraject en hoe borg je hun duurzame inzetbaarheid?

Beeld Duurzame inzetbaarheid bij Remeha: leefstijl beïnvloeding en groepstraining

Remeha heeft veel medewerkers in de productie met relatief lange dienstverbanden. “Na het inrichten van onze productiehal volgens het Lean-principe richten we onze inspanningen op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers,” aldus HR Adviseur Eva Hazeleger. “Werknemers moeten tot op steeds hogere leeftijd doorwerken en daarom willen we graag preventief het gesprek aangaan over de fysieke inspanning van onze mensen. Zo hebben we bij het inrichten van de assemblagelijnen rekening gehouden met de fysieke belasting van de medewerker en de mogelijkheid om te kunnen rouleren tussen zwaardere en lichtere werkplekken.”
 
Hazeleger merkt dat het bespreekbaar maken van (mogelijk) verzuim best lastig is. “Als je vanuit de werkgever iets gaat vinden van de leefstijl van een medewerker begeef je je op glad ijs. Door het actief voeren van gesprekken hierover en het inzetten ondersteuning proberen we dit te ondervangen. We proberen onze mensen er zich bewust van te maken dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen belastbaarheid.”

Veranderproces 

Ook op het vlak van opleiden werkt Remeha aan de inzetbaarheid van het personeel. Hazeleger: “Mensen worden pas echt enthousiast over een training als ze het geleerde ook direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Met interne groepstrainingen proberen wij daaraan te voldoen. Tegelijkertijd kunnen we training en opleiding op deze manier ondersteunend aan het veranderproces inzetten.”
 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.