Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2014

Drie bedrijven met goede aanpak tegen werkstress winnen prijs

Tijdens de start van de Check je Werkstress Week zijn de winnaars van de Goede Praktijken Competitie bekend gemaakt. De winnaars Food Connect en Schuberg Philis vielen bij de vakjury op door hun aandacht voor het voorkomen van werkstress met hun bedrijfscultuur. De publieksprijs werd door Minister Asscher uitgereikt aan Arbouw.

Medewerker centraal

Winnaar bedrijf tot 100 medewerkers: Food Connect
De jury ziet in Food Connect, een leverancier van verse maaltijden, een 'uitblinkend voorbeeld' van een bedrijf dat mede door haar platte organisatiestructuur het werkplezier van haar medewerkers vergroot en onnodige stress voorkomt. Het bedrijf is, aldus de jury, een voorbeeld voor andere bedrijven die voor dezelfde uitdaging staan om in een groeiende onderneming de medewerker centraal te laten staan.

Aandacht voor cultuur

Winnaar bedrijf met meer dan 100 medewerkers: Schuberg Philis
Deze Goede Praktijk laat volgens de jury zien dat het stellen van hoge eisen aan medewerkers op zichzelf geen probleem hoeft te zijn wanneer er een goede balans is tussen hoge taakeisen enerzijds en grote regelmogelijkheden anderzijds. De aandacht van deze Goede Praktijk voor het werken in hechte teams, sterktes en zwaktes schept een goed voorbeeld van hoe een bedrijf zelf werkstress kan voorkomen door aandacht te besteden aan de cultuur van het bedrijf.

Individuele coaching

Winnaar publieksprijs: Arbouw
Het publiek heeft in de weken in aanloop van de competitie kunnen stemmen op 10 genomineerden. Met meer dan 400 stemmen was Arbouw daarmee de publieksfavoriet. Minister Asscher reikte de publieksprijs uit aan Arbouw die individuele coaching toepast om uitvoerders te helpen met het bespreekbaar maken van werkdruk in de bouw. 

Goede Praktijken Competitie

Binnen de campagne Check je Werkstress is de Goede Praktijken Competitie georganiseerd; de Nederlandse voorronde van de Europese Awards die in het voorjaar van 2015 worden uitgereikt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.