Logo
  • Nieuws
  • 9 september 2014
  • Bron: Nuzakelijk

5 miljoen voor fittere medewerkers

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Asscher wil dit bedrag investeren in werknemers om ze tot aan hun pensioen fit te houden voor de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een bericht op NUzakelijk.nl.

Investering

De investering gaat naar een project dat georganiseerd is door MKB-Nederland. Met dit project is het de bedoeling om duurzame inzetbaarheid van werknemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. De intentieverklaring hierover is op maandag 8 september door Asscher en de voorzitter van MKB-Nederland, Michaël van Straalen, getekend.

Op het gebied van duurzame inzetbaarheid moeten in de aankomende vier jaar minstens duizend bedrijven geholpen worden. MKB-Nederland gaat hierbij bedrijven ondersteunen.

Vergrijzing

Volgens het ministerie van Sociale Zaken is het door de verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing van de beroepsbevolking nodig dat werkgevers meer investeren in hun personeel. Daar tegenover staat dat werknemers bereid moeten zijn om te leren en zich aan te passen aan de toenemende dynamiek van de arbeidsmarkt.

Om duurzame inzetbaarheid van de werknemers te vergroten is scholing en de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden een vereiste. Daarnaast zijn een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekteverzuim vereisten. Op dit vlak kan in de sfeer van de opkomende 'healing offices' en de 'groene kantoren' nog een hoop bereikt worden.

The Great Workplace To Be

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? The Great Workplace to be geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie..

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.