Logo
  • Nieuws
  • 5 april 2023

Jörgen Raymann en Victor Burger: ‘Feedback geven gaat vooral om willen, mogen én durven’

Een gezonde feedbackcultuur is cruciaal binnen organisaties. Traditionele feedbackprogramma’s slaan echter vaak de plank mis. Hoe zorg je dat je een feedbackcultuur ontwikkelt die wél effectief is? Jörgen Raymann en Victor Burger⁠ ⁠hebben zich gespecialiseerd in hoe je bouwt aan een effectieve feedbackcultuur binnen diverse en inclusieve organisaties. Ze vinden dat ons perspectief op feedback nodig aan vervanging toe is. In aflevering 81 van de HR Podcast vertellen ze wat daarvoor nodig is.

Beeld Jörgen Raymann en Victor Burger: ‘Feedback geven gaat vooral om willen, mogen én durven’

‘Begin al bij de onboarding met uitleggen wat de feedbackcultuur is zodat het een onderdeel wordt van de employee journey’

Als er al getraind wordt op feedback geven gaat het vaak om kennis en vaardigheden aldus Jörgen, Chief Inspirational Officer bij ⁠Lenard & Lenard⁠ en ⁠Victor⁠, Senior trainer & consultant bij ⁠Gooiconsult. Maar wat minstens zo belangrijk is, is het willen, mogen en durven. Dat is sterk persoons- en cultuurafhankelijk. Want wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander juist niet. Ook is er wel vaak het voornemen maar komt het er in de praktijk vervolgens niet van. Een manier om dit te veranderen is het inbouwen van routines. Een ander advies is om de feedback te koppelen aan de resultaten. Dat je laat zien dat het niet een moetje is maar ook werkelijk wat oplevert.

Benieuwd hoe je aan een feedbackcultuur bouwt die wél werkt? Luister naar aflevering 81 van de HR Podcast voor meer tips en adviezen.

De HR Podcast is een initiatief van ⁠⁠⁠CHRO.nl⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠HR Praktijk⁠⁠⁠ en ⁠⁠⁠HR Academy⁠⁠⁠ en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals ⁠⁠⁠Spotify⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠Apple Podcast⁠⁠⁠ en ⁠⁠⁠Google Podcast⁠⁠⁠. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.  

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.