Logo
  • Achtergrond
  • 11 december 2019
  • ArboUnie

Hoe draai je als leidinggevende de energiekranen open?

Wil je als leidinggevende stress uit je team of organisatie weren, dan is het belangrijk dat je oog hebt voor wat medewerkers nodig hebben. Dat je snapt dat de aanwezigheid van energiebronnen essentieel is.
Beeld Hoe draai je als leidinggevende de energiekranen open?

Daar kan jij vanuit jouw rol op zijn minst in faciliteren. Onder meer door vertrouwen in je medewerkers uit te stralen, hun voldoende regelmogelijkheden te geven en ze gepaste uitdaging én begeleiding te bieden. Door de kwaliteiten van je medewerkers optimaal in te zetten en rekening te houden met hoe ze in elkaar zitten.

Deel je missie en ambities. Minstens zo belangrijk als dat je medewerkers lekker in hun vel zitten, is het dat ze weten waar ze het voor doen. Zodat ze hun energie gericht kunnen inzetten. En je medewerkers zich daarmee identificeren.

Luisteren

Aan de basis van alles wat leidinggevenden kunnen bijdragen aan de energiebronnen van hun medewerkers, ligt luisteren. Zet je voelsprieten uit en ga met je medewerkers in gesprek: wat vinden zij belangrijk en hoe kan jij daarin tegemoetkomen? Wat zijn ieders sterke punten en hoe zet je die optimaal in? Als je die dialoog voortdurend op gang houdt, je openstelt voor suggesties van je medewerkers en hun feedback ter harte neemt, kan je daar veel van leren. Plus dat het je helpt het stressniveau in je organisatie laag te houden en het energieniveau hoog.

Wil je meer lezen over de rol van leiderschap bij het voorkomen van werkstress. Lees er alles over in de Whitepaper Werkstress! Beter opladen lost meer op dan minder werken

Arbo Unie is een groep gedreven professionals in de bedrijfsgezondheidszorg, die organisaties vooruit brengt. Wij helpen mensen een leven lang optimaal te laten werken. Op een gezonde, veilige en productieve manier, zodat ze al hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten. Arbo Unie is er voor organisaties in Nederland, die de filosofie van duurzame inzetbaarheid delen en die willen investeren in mensen.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.