Nederlandse werknemers geven hun werkbetrokkenheid een score van 7,8 en de organisatiebetrokkenheid een 6,5. Dit betekent dat zij over het algemeen gelukkig zijn met het werk dat ze doen, maar niet echt met de organisatie waarin ze dat werk doen.
De digitalisering van onze werkplek is in volle gang. Ook binnen HR is deze ontwikkeling te zien: vrijwel ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over digitale tools die HR-processen efficiënter laten verlopen. Nederlandse bedrijven lopen hierin zelfs voorop vergeleken met het Europees gemiddelde zo blijkt uit onderzoek van Cornerstone OnDemand onder bijna 1.500 HR-managers.
IG&H Consulting & Interim heeft haar team uitgebreid. Maartje van ’t Riet (37) is begin september in dienst getreden als de nieuwe HR Director.
Om feedback vragen bij collega’s, klanten en leidinggevenden zou de creatieve prestaties van medewerkers verhogen. Maar is dit wel altijd het geval? Nee, een gunstig effect hangt in hoge mate af van de werkomgeving.
BT kondigt vandaag de benoeming aan van de Nederlandse Rebecca Kilpatrick-Markovits tot Chief HR Officer van de Global Services divisie. Haar standplaats wordt London, waar ze zal rapporteren aan Bas Burger (ook Nederlands). Bas werd afgelopen juni benoemd tot CEO van Global Services.
Met ingang van 1 september is Maya Chapman gestart als Global Head of HR bij online bloemenservice bloomon. Chapman heeft haar sporen op het gebied van HR ruimschoots verdiend. Zo was zij eerder ruim vijf jaar werkzaam als Director HR bij Loyens & Loeff en werkte ruim tien jaar als Head of People Development bij McKinsey & Company.
Payrollers moeten evenveel gaan verdienen als mensen met een vast contract. Ook moeten ze dezelfde bescherming krijgen. Hiertoe komen GroenLinks, SP en PvdA met een initiatiefwet zo meldt de NOS.
LinkedIn, Google, online jobboards, werkenbij-sites… Voor werkgevers zijn de mogelijkheden om via online wegen nieuwe medewerkers te vinden vrijwel ongekend. Wat betekent dit voor traditionele bemiddelaars zoals uitzendbureaus? Kunnen die worden bijgezet in het ‘museum van de twintigste eeuw’?
Musea hebben een betere reputatie dan bedrijven. Dat ontdekte professor Cees van Riel van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), na onderzoek in tien landen onder zowel bezoekers als niet-bezoekers van musea. In het onderzoek werd ook duidelijk wat er precies voor zorgt dat musea zo hoog gewaardeerd worden. Bedrijven zouden daarvan kunnen leren, meent van Riel.
De werkdruk voor de salarisadministrateur is afgelopen jaar fors gestegen. Twee derde van alle professionals heeft te maken met méér werk dan in 2016, driekwart heeft ook te maken met complexer werk.