Het beroep salarisadministrateur is één van de kansrijke beroepen in 2021, aldus het UWV. Maar wat doet een salarisadministrateur eigenlijk precies? Bij het verzorgen van de maandelijkse loonstrook komt meer kijken dan je denkt. Corienke Francke, teamleider HR & payroll services bij Salure, licht toe.
Het pensioen voor medewerkers wil je graag goed geregeld hebben. Er is nu eenmaal veel geld mee gemoeid. Stel dat je besluit om van pensioenregeling te switchen, van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling bijvoorbeeld. Dit is wat daar bij komt kijken.
Het tijdperk dat er vooral gewerkt werd omdat er brood op de plank moest, ligt achter ons. Werkenden van tegenwoordig vinden het ook belangrijk dat hun werk zinvol is, dat het aansluit bij waarden die zij belangrijk vinden. Welke invloed heb je daar zelf op? En hoe kun je als werkgever inspelen op die groeiende behoefte aan zingeving in het werk?
Veranderingen worden pas een succes als medewerkers happy zijn. Als ze geïnformeerd, intrinsiek gemotiveerd en toegerust zijn om bij te dragen aan succes. Deze overtuiging staat centraal in het zesde boek van PROOF, Happy Change. Vijf vragen aan de auteurs Bea Aarnoutse en Marianne Jaarsma over hoe je medewerkers in verandering optimaal faciliteert in hun weten, willen en kunnen.
Betaal jij onnodig te hoge loonkosten? Werkgevers laten soms duizenden euro’s liggen in de salarisadministratie. In deze blog lees je 3 controles die je kunt (laten) uitvoeren om te zien of jij kosten kunt besparen.
Mag je als werkgever van je werknemers verlangen dat zij zich laten vaccineren? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de grondrechten van werknemers? Over welke informatie mag een werkgever beschikken? Allemaal actuele vragen in het kader van de corona-crisis en dus interessant om hier nader bij stil te staan.
Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers zijn geen vanzelfsprekendheid. Daarom is een actuele Risico-Inventarisatie & -Evaluatie ook zo belangrijk: die brengt de risico’s van iedere functie helder in beeld en vormt daarmee een goede basis voor je arbobeleid. Elke organisatie moet een RI&E met bijbehorend plan van aanpak hebben. En up-to-date houden. Hoe doe je dat en wat zijn daarvoor de natuurlijke momenten?
Bedrijfsartsen van Arbo Unie zien medewerkers bij wie langdurig verzuim dreigt, steeds vaker al in de tweede of derde week na hun ziekmelding. Hierbij helpt online analysetool In.zicht. Hiermee voorkomen we tijdverlies en kan direct worden gestart met passende begeleiding. De resultaten zijn indrukwekkend.
Wat is wendbaar organiseren, wat heb je er als werkgever aan en welke mogelijkheden zijn er om als organisatie wendbaarder te worden? AWVN onderscheidt vijf knoppen waaraan u kunt draaien om op heel praktische wijze de wendbaarheid van uw organisatie te vergroten. Die hebben betrekking op de arbeidsinhoud, arbeidstijden, arbeidsplek, arbeidsverhoudingen en arbeidvoorwaarden.
Al gaan de besmettingscijfers nog niet de goede kant op, dankzij de vaccins is er wel licht aan het eind van de tunnel. Straks kunnen we, na ruim een jaar voornamelijk thuiswerken, dus terug naar het werk. Wat kun je als leidinggevende bijdragen om dit proces in goede banen te leiden?