Met het hybride werken zouden we niet alleen fysiek en mentaal fit moeten zijn, maar vooral ook digitaal fit. En dat is niet altijd het geval. Gebrek aan digitale vaardigheden kost een gemiddelde kenniswerker namelijk tussen de 40 en 200 uur per jaar. En dat kost niet alleen tijd, maar ook energie en slagkracht. Werkgevers moeten dan ook zorgen dat hun medewerkers digitaal fitter worden, vindt Martijn Aslander, oprichter van Lifehacking.nl en mede-oprichter van Permanent Beta.
Wat zijn de belangrijkste valkuilen bij HRIT- of HCM-implementaties? In dit artikel delen 7 senior consultants van SuccessDay, allen met ruime ervaring aan de klantzijde, de 7 belangrijkste om rekening mee te houden.
HR is een essentiële schakel als het gaat om het bieden van een geweldige employee experience. Jan van der Wegen, Customer & Employee Experience Specialist bij Great Place To Work, geeft in dit artikel tips & tricks hoe jij je collega’s structureel en optimaal faciliteert om lekker in hun vel te zitten én succesvol te zijn en blijven.
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Daar is vrijwel iedereen het over eens. Je laat je auto jaarlijks onderhouden zodat ‘ie niet kapotgaat, je gaat naar de mondhygiënist om gebitsproblemen te voorkomen en je beweegt om gezond te blijven. Maar met ons mentaal welzijn gaan we meestal pas aan de slag als het al te laat is. In dit artikel leggen we uit wat je als HR-professional kunt doen aan de preventie van mentale uitdagingen bij medewerkers. We omschrijven eerst kort waarom preventie belangrijk is en delen vervolgens de vier pijlers van preventie die psycholoog Pia Linden van OpenUp hanteert.
Om een beeld te krijgen van hoe het met de werknemers gaat, is een jaarlijks onderzoek tegenwoordig niet meer voldoende. Zelfs met een pulse-meting per kwartaal red je het niet altijd. Veel belangrijker is het om actief naar werknemers te luisteren, liefst wekelijks of zelfs dagelijks. Actief luisteren dus. Maar hoe doe je dat? En wat doe je met de feedback? Enkele voorbeelden.
HR-professionals hebben er een nieuwe collega bij gekregen: ChatGPT. Wat zijn de mogelijkheden van deze veredelde chatbot? Enkele experts namen de proef op de som. Zo is Thomas Mulder, CHRO van VodafoneZiggo onder de indruk van hoe goed het programma personeelsadvertenties kan 'screenen' - wordt wel rekening gehouden met de diversiteit van de doelgroep? – en vervolgens kan herschrijven. Enkele waardevolle toepassingen én aandachtspunten.
Ben je het jaar begonnen met nieuwe medewerkers in je organisatie? Een goed onboardingstraject is van groot belang voor zowel je nieuwe medewerker ols de organisatie. Het heeft een positief effect op de binding tussen de medewerker en de organisatie en dat is belangrijk, zeker in tijden van arbeidskrapte.
Om een cultuur en employee experience te creëren die voldoen aan de wensen en behoeften van hybride en asynchroon werkende medewerkers is een nieuwe aanpak nodig. Uit onderzoek van Microsoft's Work Trend Index blijkt dat er drie cruciale punten zijn waarop organisaties hun mensen kunnen helpen zich aan te passen aan de nieuwe manier van werken.
Onze wereld is veranderd; hybride werkvormen hebben het belang van locatie verminderd, waardoor werknemers meer keuze hebben uit potentiële werkgevers. Niet langer is nabijheid en bereikbaarheid van een werkgever een belangrijke voorwaarde voor werknemers om ergens te gaan werken. Dat betekent ook dat de concurrentiestrijd om talent is veranderd. Het aantrekken en behouden van professionals hangt steeds meer af van het vermogen van een organisatie om een geweldige werknemerservaring te leveren, ook wel Employee Experience of EX genoemd.
Een ruime meerderheid van de bedrijven in Nederland heeft inmiddels afspraken over hybride werken gemaakt. Maar het kiezen van de geschikte werkvorm blijkt een moeilijke opgave. Een pasklare oplossing is er niet. Hierbij een voorzet met 6 vormen van hybride werken.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling