Logo
  • Nieuws
  • 5 april 2017

Amsterdams vervoersbedrijf GVB wint HR Proffie voor beste HR-beleid

Gemeentelijk vervoersbedrijf GVB uit Amsterdam heeft de HR Proffie 2016 voor excellent HR-beleid gewonnen. De jury was onder de indruk van de wijze waarop het OV-bedrijf heeft ingespeeld op grote interne en externe veranderingen met als uiteindelijk doel om commerciëler te gaan opereren. De overige genomineerden waren ING Nederland, gemeente Capelle aan den IJssel en Zorgfederatie Oldenzaal.

Beeld Amsterdams vervoersbedrijf GVB wint HR Proffie voor beste HR-beleid

De HR Proffie is een gerenommeerde vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de organisatie met het beste HR-beleid van Nederland. Deze prijs, die als sinds 2004 wordt uitgereikt, onderstreept het belang van inspirerend en doeltreffend HR-beleid voor een succesvolle organisatie. De jury was positief verrast over GVB. Men vond de organisatie prettig, open en modern. "Het HR-beleid van GVB is indrukwekkend en wordt consistent doorgevoerd binnen de gehele organisatie," aldus juryvoorzitter Bert Ferwerda. "Het beleid speelt ook goed in op de interne en externe ontwikkelingen waar GVB voor staat. Zo wordt elke challenge omgezet in een opportunity om het bedrijf verder te laten ontwikkelen.

GVB heeft de ambitie om de beste openbaar vervoerder van Nederland te worden. Dat is ambitieus in een stad die groeit met steeds meer toeristen in het OV. Hospitality is daarmee voor GVB een kernpunt geworden in het HR-beleid. Daarnaast vervult GVB een grote maatschappelijke rol in Amsterdam. Als één van de grootste werkgevers in Amsterdam wil de organisatie dat haar personeelsbestand een goede afspiegeling is van de bevolking. GVB wil behoren tot de 5 beste werkgevers van Amsterdam. 

Langetermijnvisie

"GVB is van oorsprong een traditioneel gestuurde organisatie met een sterke medewerkersvertegenwoordiging, met een ‘wij-zij cultuur’ en korte termijn focus," aldus de jury. "Op dit moment wordt er sterk geprofessionaliseerd en een langetermijnvisie in de organisatie aangebracht. Dit komt mede door de noodzaak om commerciëler te opereren; het GVB moet steeds meer op eigen benen staan en wil uiteraard ook de volgende concessieperiode toegewezen krijgen."

Eerdere winnaars van de HR Proffie zijn Booking.com, AS Watson, Scania, HERO, PON, FrieslandCampina en KPN. De organisatie van de prijs is in handen van Berenschot, NVP, HR Strategie en SkillsTown. Meer informatie over de HR Proffie is te vinden op www.proffie.nl

Producttips