Een politicus of bestuurder van een publieke organisatie communiceert regelmatig naar én met het veld: burgers, instellingen, bedrijven, koepels, belangenorganisaties en afhankelijk van het domein ook specifieke doelgroepen zoals boeren, consumenten, studenten of patiënten. Het verbale deel van deze communicatie in een overleg, presentatie luistert nauw: wat zeg je wel en niet, hoe breng je jouw boodschap en in hoeverre betrek je het publiek?
Hoe maak je een relevant HR-beleid? Hoe kan jij, net als je marketingcollega’s, niet alleen gedrag voorspellen maar ook de best fit identificeren? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: met data. De afgelopen jaren is het van oorsprong mensgerichte HRM-beleid steeds meer verschoven naar een datagedreven talentbeleid. Door HR analytics te integreren in je dagelijkse werkzaamheden en het uitgangspunt te maken van je beleid, ben jij in staat performance, potentie en verloop te voorspellen. Lees in dit artikel hoe je in 5 stappen een data driven HR-beleid kan voeren om je talent te managen.
Als je meerdere buitenlandse vestigingen hebt, kan het lastig zijn om grip op internationale HR-processen en HR-informatie te krijgen. Paul van Hengel, partner bij Salure en data-analist Erwin Vink leggen uit hoe zij deze uitdaging aan gingen.
Het beroep salarisadministrateur is één van de kansrijke beroepen in 2021, aldus het UWV. Maar wat doet een salarisadministrateur eigenlijk precies? Bij het verzorgen van de maandelijkse loonstrook komt meer kijken dan je denkt. Corienke Francke, teamleider HR & payroll services bij Salure, licht toe.
Heeft corona en de (telkens aangepaste) overheidsadviezen nu gemaakt dat een thuiswerkverzoek sneller afgedwongen kan worden? Nee, eigenlijk niet. Dit volgt in ieder geval niet uit de rechtspraak.
In de nasleep van corona ligt een terugval naar het klassieke werken op kantoor op de loer. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo bedacht daarom een manier om een hybride alternatief op een simpele en snelle manier in de organisatie te verankeren. Ook mooi: de methode levert extra duurzaamheidswinst op.
Een van de in de wet (artikel 7:669 lid 3 sub c BW) opgenomen ontslaggronden is frequent verzuim. Oftewel: “het bij regelmaat niet kunnen verrichten van de bedongen arbeid als gevolg van ziekte of gebreken van de werknemer met voor de bedrijfsvoering onaanvaardbare gevolgen, mits het bij regelmaat niet kunnen verrichten van de bedongen arbeids niet het gevolg is van onvoldoende zorg van de werkgever voor de arbeidsomstandigheden van de werknemer en aannemelijk is dat binnen 26 weken geen herstel zal optreden en dat binnen die periode de bedongen arbeid niet in aangepaste vorm kan worden verricht".
60% van de HR-managers geeft aan dat de productiviteit van de medewerkers is gestegen tijdens het vanuit huis werken, slechts 47% van de medewerkers is het hiermee eens.
De rol van de arbo- en bedrijfsarts is regelmatig groot en bepalend, zo werd in een aantal recente uitspraken maar weer eens bevestigd.
Pieter van Mierlo is lid van het Executive Committee (dagelijks bestuur) van ABN AMRO en CEO van het onderdeel Private Banking. Hij werkt 33 jaar bij de bank, eerst in commerciële en daarna in directiefuncties. Hij heeft altijd te maken gehad de mensen aan het front: de financieel adviseurs, account managers of bankers zoals hij ze noemt. De vereiste skills voor hen, heeft hij de laatste tijd behoorlijk zien veranderen, en ook weer niet. In een interview met Marijn de Geus van Faculty of Skills, geeft hij tekst en uitleg.
Wat doe je als een medewerker niet goed functioneert en welke vormen van verlof zijn er? Wil je je kennis up-to-date houden? Volg deze training en leer in twee ochtenden alle ins en outs over arbeidsrecht in de dagelijkse HR-praktijk.