Logo

Zoekresultaten

Er zijn 53 items voor %22Werken in moderne wendbare kennisorganisaties%22 gevonden. Pagina 1 van 6.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Werken in moderne wendbare kennisorganisaties

De maatschappij verandert in hoog tempo en daarbij draait alles om flexibiliteit, wendbaarheid, aanpassingsvermogen en eigen verantwoordelijkheid. In dit artikel gaan we in op de veranderingen in organisaties en de consequenties voor het organiseren en uitvoeren van werk.

Werken met rollen in plaats van functies doe je zo

Het inzetten van mensen in rollen naast het werken in functies kan op twee manieren. Als eerste kan een medewerker expertise opbouwen door een groeipad. Via dit groeipad kan de medewerker in kennisniveau groeien naar het expertniveau. Indien de organisaties juist experts wendbaar wil inzetten, is het wenselijk om daarvoor een expertrol te bepalen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een afstudeeronderzoek bij de Kamer van Koophandel.

Hoe pak je als HR persoonlijke ontwikkeling op?

Eén van de grote kerntaken van HR is de ontwikkeling van je medewerkers. Maar hoe ga je hiermee om als je als organisatie niet medewerkers, maar statushouders helpt om ze zo aan werk te helpen? Daar krijg je antwoord op aan de hand van een gesprek met People Development Manager Dave Baltus van Motopp, een bureau dat nieuwkomers met training aan banen in de IT en Finance helpt.

De vier fasen van zelforganisatie: Dumpen, dromen, durven en doen. Een case

Wendbaarheid staat hoog op de agenda. En het belang is in de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. Bij Human Capital Group hadden we ook de wens naar meer wendbaarheid. De coronacrisis heeft de urgentie van deze ontwikkeling verhoogd. Daarom hebben we de crisis aangegrepen om samen met onze consultants in een deel van onze organisatie zelforganiserende teams in te voeren. In een artikelenreeks willen we graag vertellen over de aanpak en de resultaten. Dat doen we aan de hand van de vier fases die we hebben doorlopen: Dumpen, dromen, durven en doen!

Strategiekaart voor een wendbare organisatie

Door sociale innovatie ontstaat duurzaam organisatiesucces. Vertrouwen is een onderliggende voorwaarde om het proces van sociale innovatie op gang te brengen. In deze blog heb ik vier ontwikkelingen die bepalend zijn voor organisatiesucces vertaald in een strategiekaart.

Wendbaarheid in organisaties = wendbaarheid in je hoofd!

“We moeten nog sneller reageren op de veranderingen om ons heen’ hoor ik menig manager verzuchten. ‘Veranderen is een constante, maar hoe krijg ik iedereen daar in mee?’ De economie zwabbert, de overheid zoekt antwoorden en klanten en burgers vergen sneller oplossingen. Hoe word ik als organisatie wendbaarder? Het eenvoudige antwoord; loslaten van het oude, openstaan voor het nieuwe. Kortom; wendbaarheid in het hoofd…

7 punten voor houvast bij wendbaarheid

Wendbaarheid, flexibiliteit en dynamiek zijn hip en noodzakelijk, maar hoe voorkom je dat de hele organisatie op drift raakt? Al die beweging is heel aardig en de boze buitenwereld kan wel heel hard roepen dat het allemaal moet, maar onbesuisde verandering geeft vooral onduidelijkheid en onzekerheid en leidt eerder tot stilstand dan tot vooruitgang.

Verandervermogen kan niet zonder werkgeluk!

Continue verandering, dat is een beweging die de meeste organisaties momenteel bindt. De laatste jaren zien we daarin een ongekende dynamiek waarin woorden als disruptie, innovatie en holocratie makkelijk worden gebruikt. Ouderwetse benaderingen als de HR-cyclus, functiebeschrijvingen en top down management passen daar vanzelfsprekend niet meer bij. Maar de werkelijkheid is natuurlijk complex en weerbarstig en het implementeren van nieuw gedachtengoed is wat anders dan er over vertellen.

Kantoor van de toekomst Gemeente Helmond: succes dankzij agile aanpak

Jordie van Berkel stuurt voor de gemeente Helmond een programma aan voor de ontwikkeling van een modern, circulair en open gemeentehuis. Ze boekt succes met een agile aanpak die bij gemeentelijke overheden nog bepaald niet gebruikelijk is en is vooral heel pragmatisch in haar aanpak: 'Eerst vertrouwen en een mandaat, daarna goede mensen kiezen en opleiden, en vervolgens het gewoon gaan doen.'

De HR Podcast – Afl. 52: Corona-workarounds voor de nieuwe lockdown

We hebben gezien hoe snel we weer in oude gewoontes terugvallen, van in de file staan tot handen geven. Maar nu wordt er hard op de rem getrapt met een lockdown light en weer volledig thuiswerken. Wat kunnen we ook nu nog leren van alle wijze raad en adviezen die we vorig jaar kregen om om corona heen te werken, met het verplichte thuiswerken om te gaan en het werk te laten doorgaan?