Logo
  • Nieuws
  • 19 mei 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Werknemer verzuimde uren laten inhalen?

Werknemers die verzuimen moeten de verloren uren inhalen. Dat stelt Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, in Arbo, een vakblad over arbeidsomstandigheden. Zo meldt Bizz.nl.

Beeld Werknemer verzuimde uren laten inhalen?

Hermans meent dat de arbeidsverhoudingen in Nederland grondig moeten en zullen veranderen. “Als werkgever en werknemer een arbeidscontract van 1800 uur per jaar afspreken en iemand komt maar 1600 uur, dan is het toch niet meer dan logisch dat die uren worden ingehaald?”

 

Eerder pleitte Hermans ervoor om werknemers na zes weken zelf voor de kosten op te laten draaien van ziekteverzuim buiten de schuld van de ondernemer. Werknemers zouden zich moeten verzekeren tegen verzuim door bijvoorbeeld sportblessures, roekeloos rijgedrag of plastisch chirurgische ingrepen zonder een medische noodzaak.

 

Ook wil de MKB-voorman dat de premie voor de zorgverzekering net als de pensioenpremie onderdeel wordt van onderhandelingen over secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Het interview met Hermans verschijnt in juni.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.