Logo
  • Nieuws
  • 6 januari 2010
  • Erik de Groot

Vraag een Wajong-adviesvoucher aan

Vanaf 15 februari is het voor mkb-bedrijven mogelijk om een Wajong-adviesvoucher aan te vragen bij SenterNovem. Met deze voucher kan een re-integratiebedrijf voor een werkgever onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een jonggehandicapte een baan bij een reguliere werkgever aan te bieden.

Beeld Vraag een Wajong-adviesvoucher aan

Bedrijven kunnen Wajong-adviesvouchers inleveren bij een van de door de minister van SZW aangewezen re-integratiebedrijven. Het moet als doel hebben om onderzoek te doen naar en advies te geven over de mogelijkheden om binnen het bedrijf werkzaamheden in dienstbetrekking door jonggehandicapten te laten uitvoeren.

 

Het uitgeven van deze vouchers is een tijdelijke pilot om meer passende banen te vinden voor jonggehandicapten in het mkb. Op basis van de resultaten van deze pilot zal bekeken worden of er vervolg wordt gegeven aan de regeling.

 

Voorwaarden en condities

Tot 14 februari 2011 zijn er maximaal 1000 adviesvouchers beschikbaar. Deze vouchers hebben ieder een maximumwaarde van 2.500 euro. Ze zijn alleen toegankelijk voor bedrijven met minder dan 250 werknemers, waarvan de jaaromzet minder dan 50 miljoen euro is en/ of de balanstotaal niet meer dan 43 miljoen euro bedraagt. Voor deze regeling geldt een maximum van één voucher per MKB-ondernemer.

 

De volledige tekst van deze regeling vindt u hier.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.