Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2008
  • Lonneke Gillissen

Verzuimpremie bedrijven fors gedaald

Ondanks de privatisering van de sociale zekerheid geven bedrijven steeds minder uit aan verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Beeld Verzuimpremie bedrijven fors gedaald

Dat blijkt volgens Accountancynieuws uit de Zorg- & InkomensverzekeringsMonitor 2008 van MarketConcern. Werkgevers hebben in 2007 voor 1.038 miljoen euro aan verzuimpremie betaald. Dat is 22 procent minder dan in het topjaar 2004. Weliswaar moeten bedrijven nu ook het nieuwe risico van partiële arbeidsongeschiktheid (WGA) verzekeren, maar met een premievolume 455 miljoen euro blijft het totaal ruim minder.

 

Verzekeraars

De inkomensverzekeringsmarkt wordt gedomineerd door Achmea, Nationale Nederlanden en Fortis met een marktvolume van zestig procent, gevolgd door De Goudse, Aegon en Delta Lloyd/OHRA met twintig procent. Voor kleiner verzekeraars blijkt de toetredingsdrempel te hoog en hooguit enkele specialisten die zich op specifieke doelgroepen richten, weten een bescheiden plaats te veroveren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.