Logo
  • Nieuws
  • 27 september 2018
  • Bron: Raet

Verzuim kan met 20 procent omlaag door stimuleren vitaliteit

Medewerkers met een gezonde levensstijl zijn 30 procent productiever en daarnaast zorgen vitale medewerkers voor 20 procent reductie van het ziekteverzuim. Dit betekent dat fitte medewerkers voor organisaties van onschatbare waarde zijn.

Beeld Verzuim kan met 20 procent omlaag door stimuleren vitaliteit

Een en ander blijkt uit onderzoek van vitaliteitsspecialist SmartVitaal. “Vitale medewerkers leveren winst op voor bedrijven. Ze zijn gemotiveerder, productiever en meer betrokken. Dit betekent automatisch minder verzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Daarnaast draagt het investeren in vitaliteit bij aan een positief imago en het bevordert het algehele welzijn van de samenleving,” aldus Suzanne van Pelt, directeur en oprichter van SmartVitaal. Het terugdringen van verzuim staat dan ook hoog op de agenda van HR-professionals. Het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet laat zien dat verzuim (52%) na het behouden van talent (55%) de belangrijkste indicator is die het succes van een afdeling bepaalt.

Obesitas

Onlangs bleek uit cijfers van het CBS dat morbide obesitas een groot probleem is in Nederland. Maar liefst 100.000 mensen lijden aan deze ernstige vorm van zwaarlijvigheid en volgens het CBS is de helft van de twintigplussers te zwaar. “Het zijn allemaal medewerkers van nu en van de toekomst. Dit baart ons grote zorgen en we vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben richting onze klanten om Nederlandse medewerkers de tools te bieden om gezond en vitaal in het leven te staan.”, vertelt Odijk. SmartVitaal gebruikt slimme technologie om de beste oplossing voor vitaliteit voor iedere individuele medewerker te bieden. Raet is de eerste partner die het platform aanbiedt aan haar klanten en eigen medewerkers.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.