Logo
  • Nieuws
  • 28 juni 2011
  • Lianne Bouman

Stappenplan in de maak voor re-integratie na 2 jaar loondoorbetaling

Er komt een protocol waarin heldere afspraken worden gemaakt over de uitvoering van de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA). Verzekeraars, re-integratiebedrijven en arbeidsdeskundigen gaan het protocol opstellen.

Beeld Stappenplan in de maak voor re-integratie na 2 jaar loondoorbetaling

Het protocol is bestemd voor (ex-)werkgevers en uitkeringsgerechtigden. Het moet duidelijkheid scheppen over de stappen die zij moeten doorlopen bij re-integratie na twee jaar loondoorbetaling.

 

WIA-evaluatie

Het Verbond van Verzekeraars vindt het belangrijk dat er duidelijke afspraken komen over de stappen die u als werkgever en de gedeeltelijk arbeidsgeschikte moeten doorlopen bij de werkhervatting. Er zijn nu al wel wettelijke eisen en private afspraken voor de eerste twee ziektejaren en uit de recente WIA-evaluatie blijkt dat deze een positief effect hebben op de daling van het ziekteverzuim. Verzekeraars, re-integratiebedrijven en arbeidsdeskundigen willen dat er ook duidelijke afspraken komen voor de periode ná twee jaar ziekte.

 

Het nog uit te werken protocol:

  • legt vast wat u en de gedeeltelijk arbeidsgeschikte moeten doen bij de re-integratie; en
  • geeft aan van welke instanties u hierbij ondersteuning kunt krijgen.

 

Daarnaast is het de bedoeling dat u en de werknemer met een arbeidsdeskundige een re-integratievisie en een plan van aanpak opstellen, dat als leidraad dient bij de werkhervatting.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.