Logo
  • Nieuws
  • 26 februari 2010
  • Manon Schuttrups

Sneller aan het werk na stressklachten

Het VU medisch centrum heeft een methode ontwikkeld die een zieke werknemer met stressklachten sneller en veiliger weer aan het werk helpt.

Beeld Sneller aan het werk na stressklachten

Onder begeleiding van een neutrale arboprofessional worden knelpunten tussen de zieke werknemer en zijn leidinggevende besproken en samen opgelost. Door deze nieuwe methode vindt werkhervatting tot ruim twee maanden eerder plaats.

 

Langdurige arbeidsongeschiktheid

De methode is bedoeld voor werknemers die zelf vinden dat ze weer aan de slag kunnen, ook al zijn de klachten nog niet verdwenen. En is niet effectief bij werknemers die niet met klachten en al weer aan het werk willen. Dit blijkt uit onderzoek van epidemioloog Sandra van Oostrom.

Jaarlijks verzuimt 6 procent van de werknemers wegens stress. En er is een grote kans dat dit tot langdurige arbeidsongeschiktheid leidt. 35 Procent van de mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft psychische klachten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.