Logo
  • Nieuws
  • 1 september 2008
  • Arzu Kokeng

Re-integratieproject hoger opgeleide senioren succes

Een samenwerking tussen UWV en de Hogeschool in Emmen gericht op de re-integratie van oudere werklozen is bijzonder geslaagd. 75 procent van de deelnemers hun stage wist om te zetten in een baan. Dat meldt Arboplus.nl.

Beeld Re-integratieproject hoger opgeleide senioren succes

Een samenwerkingsverband tussen een opleidingsinstituut en een organisatie als het UWV is nieuw op het terrein van de re-integratie.

 

Vergeten groep werklozen

Het re-integratieproject ’Kansen voor Kenniswerkers’ dat de samenwerkende partijen ontwikkelde richt zich op een vaak vergeten groep werklozen. Het gaat om de hoog opgeleide 45-plussers. Deelnemers volgen lessen in ondernemerschap, marketing en innovatiemanagement. Ook een stage maakt onderdeel uit van het re-integratietraject.

 

Vooroordelen

Vooroordelen over de oudere werknemer zijn bij re-integratie een groot probleem. Ze zouden vaker verzuimen, duur zijn en geen stress aankunnen. De deelnemers van de proef zeiden inderdaad last te hebben van die vooroordelen. Daarbij – al konden ze het niet hard maken – meenden ze dat werkgevers ze vanwege hun leeftijd vaak niet uitnodigden voor een gesprek.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.