Logo
  • Nieuws
  • 12 januari 2011
  • Dagmar Hendriks

Premies werknemersverzekeringen en berekening premieloon 2011 bekend

Als werkgever betaalt u naast het loon van uw werknemers premies voor werknemersverzekeringen zoals de werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidspremies. De premies voor de werknemersverzekeringen en het maximumpremieloon waarover u de premie betaalt, zijn voor het jaar 2011 definitief vastgesteld.

Beeld Premies werknemersverzekeringen en berekening premieloon 2011 bekend

Dit meldt Grant Thornton Accountants en Adviseurs. Voor de werknemersverzekeringen geldt een maximum premieloon van 49.297 euro per jaar. Dit maximum wordt aan het loontijdvak toebedeeld.

 

Indien een werknemer meer verdient dan dit maximum loon hoeft u over het meerdere geen premie werknemersverzekeringen af te dragen. Is het loon lager, dan wordt over dit lagere loon de premies werknemersverzekeringen afgedragen.

WGA-premie

De grootte van de onderneming is bepalend voor de premie gedifferentieerde Arbeidsongeschiktheidswetten WGA.

 

  • Kleine ondernemers (totale loonsom op jaarbasis is lager dan 747.500 euro) betalen minimaal 0,56 procent.
  • Grote werkgevers (>25 werknemers en de totale loonsom is groter dan 747.500 euro) betalen minimaal 0,07 procent.

 

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA premie? Dan betaalt u vaak een lagere premie aan uw particuliere verzekeraar. De WGA premie mag u afhankelijk van CAO-afspraken maximaal voor de helft verhalen op het nettoloon van de werknemer. De rest van de premies komt voor rekening van u als werkgever.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.