Logo
  • Nieuws
  • 26 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Meer werknemers met burn-outverschijnselen

Tussen 2007 en 2010 is het aandeel werknemers met burn-outklachten toegenomen. En dan vooral in het onderwijs zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Meer werknemers met burn-outverschijnselen

In 2010 kampte 13 procent van de werknemers met een burn-out, tegen 11 procent in 2007. Vooral hoogopgeleide werknemers, vaak werkzaam in een hoog beroepsniveau, voelden zich opgebrand, bijna 15 procent. Bij de laagopgeleiden was dit ruim 13 procent. Werknemers met een middelbare opleiding zaten daar tussenin (12 procent). Jonge werknemers hebben minder last van burn-outklachten dan ouderen. Van de groep 15- tot 25-jarigen had een op de tien daar mee te maken. Bij de 25-plussers ging het om ruim een op de zeven.

 

Meeste burn-outs in onderwijs

De ene bedrijfstak is gevoeliger voor burn-outklachten dan de andere. Zo is het percentage werknemers met burn-outverschijnselen in de onderwijssector het hoogst (17 procent), gevolgd door de industrie (16 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.