Logo
  • Nieuws
  • 24 maart 2011
  • Mariel Hovemann

Jonggehandicapte in dienst? Vraag nu nog gratis advies aan

Bent u bereid een jonggehandicapte in dienst te nemen? Dan kunt u nog tot en met 29 april een Wajong adviesvoucher aanvragen zodat u kosteloos advies krijgt hoe bij u jonggehandicapten binnen het bedrijf kunnen werken.

Beeld Jonggehandicapte in dienst? Vraag nu nog gratis advies aan

Op 31 december 2010 is een tijdelijke landelijke pilot gestart met de Wajong adviesvoucher. De Wajong adviesvoucher is een waardebon die elke onderneming kan aanvragen. Tegen inlevering van de voucher bij een geselecteerd re-integratiebedrijf kan het bedrijf kosteloos advies krijgen hoe, door het aanpassen en creëren van functies, jonggehandicapten (Wajongers) binnen het bedrijf kunnen werken. Door dit nieuwe instrument kunnen werkgevers die bereid zijn om Wajongers in dienst te nemen, advies krijgen over hoe zij dit kunnen doen. Omdat nog niet alle beschikbare Wajong adviesvouchers zijn uitgegeven, heeft de staatssecretaris besloten om de tijdelijke pilot Wajong adviesvouchers te verlengen tot en met 29 april 2011.

Voor de pilotfase selecteert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 30 re-integratiebedrijven die de adviezen aan bedrijven kunnen verzorgen. In totaal zijn er 1.000 vouchers beschikbaar.

Wajong-voucher aanvragen

In de periode van 15 februari 2010 tot en met 29 april 2011 kunt u als ondernemer bij Agentschap NL een voucher aanvragen. NL Innovatie beoordeelt de aanvraag en geeft hierop een beschikking. 

  • U kiest vervolgens uit een lijst met daartoe geselecteerde re-integratiebedrijven een re-integratiebedrijf dat u het advies wil laten opstellen. 
  • Het uitgekozen re-integratiebedrijf stelt tegen inlevering van de voucher een advies op over de mogelijkheden bij het bedrijf om functies aan te passen naar uw behoefte. Hiervoor bezoekt het re-integratiebedrijf uw bedrijf en voert een gesprek met u.
  • Als uit het advies blijkt dat er in uw bedrijf mogelijkheden zijn, wordt in overleg met u een Wajongprofiel opgemaakt. Uw wensen zijn daarbij leidend. 
  • Het re-integratiebedrijf declareert met de voucher de kosten van het advies bij Agentschap NL. De subsidie wordt als vast bedrag van € 2500,- (lump-sum) verstrekt.
  • De Wajong adviesvoucher is, vanaf het moment dat u een voucher krijgt toegewezen, zes maanden geldig. Dat wil zeggen dat het re-integratiebedrjif de subsidieaanvraag moet hebben ingediend binnen zes maanden nadat de voucher aan u is verstrekt.        

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.