Logo
  • Nieuws
  • 22 april 2009
  • Gabor Mooij

Geen gewichtige functie voor dikke vrouw

Overgewicht lijkt slecht te zijn voor de promotiekansen van vrouwen. De carrière van dikke mannen stokt niet. Sterker: te zware mannen zijn in de top oververtegenwoordigd. Onderzoek van de Michigan State University onder Amerikaanse bestuursvoorzitters laat dit zien.

Beeld Geen gewichtige functie voor dikke vrouw

Aan de hand van foto’s concludeerden deskundigenpanels dat tussen de 45 en de 61 procent van de Amerikaanse bestuursvoorzitters overgewicht heeft. Gemiddeld heeft 41 procent van de Amerikaanse mannen overgewicht. Van de vrouwelijke CEO’s werd maar 5 tot 22 procent te zwaar bevonden, terwijl 29 procent van de vrouwelijke Amerikaanse bevolking overgewicht heeft.

 

Zware vrouwen zijn dus duidelijk ondervertegenwoordigd in de top van het Amerikaanse bedrijfsleven, terwijl dikke mannen juist vaker dan verwacht aan het roer staan.

 

Gewichtsplafond

Volgens de onderzoekers gelden er blijkbaar striktere eisen voor het uiterlijk van vrouwen dan voor mannen. Geen glazen- maar een gewichtsplafond dus. De onderzoekers concluderen verder dat er in de top van het bedrijfsleven mogelijk zelfs een voorkeur bestaat voor mannen met overgewicht.

 

Tip

Door automatisering doet een groot deel van het personeel zittend werk. Als mensen de hele dag zittend werk doen, kan dat net zo schadelijk zijn voor de gezondheid als overbelasting tijdens het werk. U doet er daarom verstandig aan uw personeel zoveel mogelijk binnen werktijd van hun stoel te krijgen. Hiervoor bestaan allerleimogelijkheden, van het neerzetten van een pingpongtafel tot het promoten van wandelen tijdens de lunchpauze.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.