Logo
  • Nieuws
  • 9 mei 2011
  • Miranda Panse

Door hoofdpijn gaan 190 miljoen werkdagen verloren

Ruim de helft van de volwassen in de EU heeft regelmatig last van hoofdpijn en/of migraine. Door hoofdpijn gaan jaarlijks 190 miljoen werkdagen verloren, wat neer komt op een verlies van circa 155 miljard euro.

Beeld Door hoofdpijn gaan 190 miljoen werkdagen verloren

Dit onderzocht de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) in een speciaal rapport. Zij vindt  dat de hoofdpijnaandoening niet genoeg erkend wordt en dat de financiële kosten voor de maatschappij door verloren productiviteit enorm zijn.

Passende medicatie

“Dit soort stoornissen kunnen slopend zijn voor veel mensen, waardoor ze niet kunnen werken,” aldus WHO-directeur dr. Shekhar Saxena. “Tijdens migraineaanvallen stelt 90 procent van de mensen huishoudelijke klusjes uit, bijna driekwart heeft maar beperkt vermogen om te gaan werken en de helft van hen gaat helemaal niet aan het werk.”

Zijn advies: “Leer personeel in de gezondheidszorg meer over hoofdpijnstoornissen en de bijbehorende diagnose en behandeling, en zorg dat er passende medicatie beschikbaar is en deze goed wordt gebruikt.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.