Logo
  • Nieuws
  • 20 augustus 2008
  • Lianne Bouman

Controle zieke werknemers in buitenland

Twijfels over de ziekmelding van een allochtone werknemer op vakantie? Straks kunt u gebruikmaken van de diensten van VCC Groep die een nieuwe controledienst opzet met particuliere rechercheurs in Marokko en Turkije. VCC Groep is één van de grootste verzuimbegeleiders van Nederland en werkt voor arbodiensten, gemeenten, grote bedrijven en re-integratiebedrijven.

Beeld Controle zieke werknemers in buitenland

Volgens de directeur van VCC Groep is er behoefte aan controles van werknemers in het buitenland, omdat sommige mensen zich met valse doktersverklaringen ziek melden en een doktersbriefje met een vliegverbod laten zien aan hun baas. Dat gaat dan vaak om buikloop. Door verzuimcontroles op de vakantieplek uit te laten voeren kan de werkgever volgens VCC Groep  misbruik voorkomen. Het zou vooral gaan om laaggeschoolde werknemers in onder meer de schoonmaakbranche of aan de lopende band. Door de ziekmelding blijven deze werknemers langer weg van hun werk dan gepland.

 

Netwerk van controleurs

VCC Groep wil de nieuwe dienst in samenwerking met recherchebureau Schalke & Partners, dat ervaring heeft met dit soort controles, opzetten. Volgens een woordvoerder van het recherchebureau wordt nu gedacht over het opzetten van een netwerk van controleurs in de betreffende landen.

 

Tip

U heeft als werkgever het recht de ziekmelding van een werknemer te controleren. U schendt daarmee niet de Privacywetgeving.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.