Logo
  • Nieuws
  • 14 februari 2008
  • Peter van den Hout

Ook HR-beleid maakte ABN AMRO interessant voor overname

Fortis heeft met de overname van ABN AMRO de hand weten te leggen op een van de meest toonaangevende Nederlandse organisaties, ook op HR-gebied. “Fortis is zeer geïnteresseerd in ons diversiteitsbeleid en wil die expertise graag binnenhalen,” zegt Pauline van der Meer Mohr, de hoogste HR-baas van ABN AMRO, in de nieuwste editie van HR Strategie.

Beeld Ook HR-beleid maakte ABN AMRO interessant voor overname

Haar vroegere ervaringen en expertise als mediator en advocaat komen Van der Meer Mohr momenteel goed van pas bij het splitsingsproces bij ABN AMRO, waarbij alle Nederlandse onderdelen in handen van voormalig concurrent Fortis zijn gekomen. “Ik heb veel ervaring met fusies en overnames, maar het is heel wat anders om over te nemen dan om overgenomen te worden. Je merkt dat de organisatie daar veel minder op voorbereid is dan je zou denken. Als je wordt overgenomen komt er een tsunami van activiteiten over je heen.”

 

Exporteur van talent

Ondanks de turbulente fase waarin de bank nu verkeert, zijn er volgens Van der Meer Mohr nog genoeg positieve geluiden te horen. “Wij zijn altijd een netto exporteur geweest van talent. De hele top van het Nederlandse bankwezen is zo ongeveer bij ABN AMRO opgeleid. Die export van talent zie je ook bij marktleiders als General Electric en Shell. En we gaan voorlopig op deze voet door, want Fortis zegt tegen ons: blijf vooral doen wat je doet.”


Ze gaat verder: “Eigenlijk is het zo dat alles wat ik tot nu toe gedaan heb, me in zekere zin heeft voorbereid op wat er nu op mijn bord ligt. Zowel mijn juridische achtergrond als al datgene wat ik in het verleden gedaan heb op het vlak van medezeggenschap. Mensen gaan hun baan verliezen en je wilt geen fouten maken, je wilt recht doen aan het vertegenwoordigend overleg.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.