Logo
  • Achtergrond
  • 27 oktober 2014
  • Pauline van Die Marcommit fotografie: Martine Sprangers
Exclusief artikel

De toekomst van HNW door de ogen van vakgenoten

Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Als HR- en facility professionals dat eens wisten, dan konden zij nu al maatregelen treffen om zich goed op de toekomst voor te bereiden. Helaas bestaat er geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Om toch de nodige inzichten te bieden, wierpen zeven experts uit overheid en bedrijfsleven tijdens een rondetafelgesprek een blik in de toekomst.

Beeld De toekomst van HNW door de ogen van vakgenoten

In een kleurige ruimte van Profile Dynamics discussieerden zij over werk in de 21ste eeuw. Vragen die aan bod kwamen: Is Het Nieuwe Werken (HNW) dan verleden tijd? Wordt er dan meer aandacht besteed aan individuele medewerkers? Zijn er dan nog kantoren? Hoe blijft een organisatie aantrekkelijk voor nieuw talent? Klaas ten Have, Senior Consultant Sustainable Productivity and Employment bij TNO en Lector Coöperatief Ondernemerschap bij Hogeschool Utrecht leidde de discussie aan de hand van 4 stellingen.

Stelling 1: Het Nieuwe Werken is verleden tijd. Het is tijd voor iets nieuws

“Het begrip nieuw is aan slijtage onderhevig. Daar zit ‘m de crux”, stelt Jan van Hylckama Vlieg, voormalig HR-manager bij de Veiligheidsregio Haaglanden. “Daarnaast wordt het begrip HNW ook met regelmaat geïnterpreteerd als definitie van thuiswerken.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.