Logo
 • Achtergrond
 • 17 oktober 2022
 • Salure

Payroll Control Training: Controleren zonder blinde vlekken

Stel de auditor komt langs. Hij beoordeelt het proces eindafrekening. Hoe weet je zeker dat je het proces zo hebt ingericht dat de auditor geen op- of aanmerkingen heeft? Tijdens de payrollcontroltraining van Salure leer je controleren zonder blinde vlekken.

Beeld Payroll Control Training: Controleren zonder blinde vlekken

Denk out of the box

Binnen een organisatie zijn er vaak meerdere personen (mede)verantwoordelijk voor alle processen en systemen rondom de salarisadministratie. Denk aan de controller, de salarisadministrateur en de HR-manager.

Tijdens de Salure Academy Training op 10 november leer je op een compleet nieuwe manier naar je payrollprocessen kijken. Salure’s Business Consultant Sylvia neemt je mee in allerlei controles die je kan uitvoeren:

 • systeemcontroles;
 • procescontroles;
 • overstijgende salarisadministratieve controles;
 • aansluitingen en koppelingen met andere systemen.

Kortom; je leert hoe je volledig en tijdig controleert, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan bij de accountant/auditor.

Meld je hier aan voor de training “Controleren zonder blinde vlekken”

Hoe werkt de training?

Aan het begin van de training ontdek je hoe snel er blinde vlekken kunnen ontstaan binnen je organisatie. Je neemt bijvoorbeeld het proces rondom declaraties en salariswijzigingen door. Wat vind je ervan? Is dit proces goed geborgd? En: waar zie jij risico’s?

Na deze oefening maak je kennis met een controleframework waarmee je álles ziet, zodat je alle risico’s afdekt.

Dit begint met een risico-inventarisatie. Hierbij ga je kijken naar de processen binnen je eigen organisatie. Op welke processen zou je meer grip willen hebben? Je gaat aan de slag met voorbeelden uit de praktijk en maakt een risico-analyse. Hierbij leer je hoe je het hele proces correct in kaart brengt en iedere processtap identificeert. Hierna heb je precies in kaart waar de risico’s zitten en dus waar je eventuele optimalisaties zich bevinden.

Na de pauze ga je kijken hoe je de juiste maatregelen toepast op de risico’s die je hebt geconstateerd. Hoe kun je deze borgen binnen het HR/Payroll systeem? Hierbij ga je kijken naar de controleborgingsmogelijkheden binnen AFAS Profit en bepaal je wat je toe moet voegen.

Nadat je HRM-systeem goed is ingericht, is het belangrijk om je controlemethodiek aan te passen. Sommige controles zijn overbodig geworden, maar je hebt ook veel meer mogelijkheden om uit te zoomen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Het laatste deel van de training gaat hier verder op in: je krijgt een checklist die je in de praktijk kunt toepassen, zodat al je payrollprocessen van A tot Z geborgd blijven.

Eén framework, direct toepasbaar in de praktijk

Bij deze training gebruiken we de controlemogelijkheden die de HR- en Payrollsoftware van AFAS biedt, maar leer je ook werken met je eigen controleframework. Je leert in zes stappen je controles op orde te brengen op het gebied van systeem, inhoud, proces en koppelingen.

Wat levert de training op?

Na afloop van deze training ben je in het bezit van een volledig controleframework dat je zelfstandig binnen je eigen organisatie kan toepassen. Hiermee ben je verzekerd dat je voortaan zonder blinde vlekken de accountscontrole tegemoet gaat. Je:

 • beschikt over een controleframework dat alle payrollprocessen borgt; 
 • controleert aan de hand van workflows;
 • weet je wanneer je controleren moet;
 • hebt je kennis van de controlemogelijkheden binnen AFAS en de bedrijfsspecifieke controles;
 • beheerst de inrichting van controles.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die (deels) verantwoordelijk is voor alle processen rondom de salarisadministratie: HR-managers, payroll specialisten en controllers. Schrijf je in samen met je collega’s en ga als team aan de slag om je payrollprocessen naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek hier de training “Controleren zonder blinde vlekken”

Krijg meer overzicht en werk efficiënter met de diensten van Salure. Salarisadministratie uitbesteden of goed advies nodig? Of wil je meer grip krijgen op je HRM-data? Dan ben je bij Salure aan het juiste adres. Met de software van AFAS ondersteunt Salure organisaties met de salarisadministratie en HR. Daarnaast ontwikkelt Salure ook zelf software: SalureConnect en koppelingen.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.