Logo
  • Nieuws
  • 9 februari 2011
  • Miranda Panse

Outsourcen neemt toe, tevredenheid neemt af

Wereldwijd neemt het outsourcen van activiteiten toe. Eén op de vijf bedrijven heeft outsourcing een meer prominente plaats toebedeeld. Voor de outsourcing van HRM/recruitment wordt een stijging verwacht van 11 procent.

Beeld Outsourcen neemt toe, tevredenheid neemt af

Dit blijkt de ‘ICT Barometer over Business Process Outsourcing’ van Ernst & Young, waarvoor 600 managers zijn ondervraagd. De tevredenheid is wel gedaald ten opzichte van 2009. Bijna de helft van de ondervraagden gaat de uitbestede managementactiviteiten namelijk terugnemen binnen de eigen organisatie. Voor HRM/recruitment geldt dit bij ongeveer een kwart van de respondenten.

Kostenbesparing

Organisaties proberen kosten te besparen door uitbesteding of door zich te focussen op de core business. Er zijn niet alleen voordelen aan uitbesteding; het grootste risico is de externe partij. De meeste organisaties controleren de activiteiten van de uitbestedingspartner.

 

Bij 15 procent van de organisaties vond geen controle plaats. Een derde van de organisaties heeft wel eens een akkefietje gehad met een van de uitbestedingspartners. Dat is een sterke afname ten opzichte van vorig jaar. Dit komt waarschijnlijk omdat vooraf de voorwaarden en de risico’s worden vastgelegd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.