Logo
  • Nieuws
  • 25 april 2014
  • Ella Beentjes

10% werknemers terecht bang voor ontslag

Tijd om actie te ondernemen! Zo niet? Dan ben je binnen een half jaar je baan kwijt, denkt één op de tien werknemers en niet onterecht. 67 procent van het MKB ziet het liefste morgen nog gemiddeld bijna tien procent van zijn personeel gaan. Overige ondernemers willen niet van hun personeel af. Zo blijkt uit de vijfde editie van de MKB Marktmonitor van Unique en TNO. In de monitor werden 1.816 ondernemers geïnterviewd over verschillende HR-onderwerpen die spelen binnen het MKB.

Daarnaast blijkt wel, dat het MKB het personeel goed wil begeleiden bij hun vertrek. Duurzame inzetbaarheid is een belangrijke speerpunt bij het HR-beleid. Dit blijkt dan ook uit het feit dat één op de vijf werkgevers uit MKB bezig is met het uitwisselen van personeel met andere bedrijven. Hoewel een andere 22 procent positief tegenover dit fenomeen staat, zijn zij hier nog niet mee bezig. Uit het onderzoek blijkt, dat wanneer werknemers de kans krijgen om van baan te wisselen met iemand van een ander bedrijf, grijpt 36 procent deze direct.

Bieden perspectief; credo van nu

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Ondanks dat het wat beter gaat met de economie, is het gedwongen laten gaan van werknemers voor veel ondernemers helaas de realiteit. Bijna tien procent is een groot aantal, maar het positieve is dat ondernemers 90 procent van de werknemers wel wil behouden. Gelukkig kijkt het MKB ook naar duurzame oplossingen, zodat zowel werkgevers als werknemers beter af zijn na een ontslag. Het bieden van perspectief is het credo van nu. Het uitwisselen van personeel is hier dan ook een mooi voorbeeld van. Perspectief bieden zorgt ervoor dat je je als ondernemer kunt onderscheiden en dat medewerkers het gevoel krijgen gehoord te worden.”

Het rapport download u hier.

Bron: persberichten.biz

Masterclass Duurzame Inzetbaarheid, Vitaliteit & HRM

Langer doorwerken vergt van de organisatie & de medewerker een bijzondere inspanning. HRM speelt een belangrijke rol. Een constructieve werksfeer en een hogere duurzame inzetbaarheid doen prestaties en productiviteit toenemen. Talenten en kwaliteiten worden opnieuw aangeboord waardoor de werknemer (en de organisatie) weet waar zijn/haar krachten liggen. Tijdens de HR masterclass "Duurzame Inzetbaarheid, Vitaliteit & HRM" krijgt u scans, tools en handvatten voor uw vitaliteits- en duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.