Logo
  • Nieuws
  • 17 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Vrouwen op de werkvloer: nee, nee, nee

Er is aangetoond dat uw vrouwelijk personeel dat moeite heeft met nee zeggen, omdat ze collega’s te vriend wil houden, vaker een burn-out krijgt dan uw mannelijk personeel. Terwijl werkneemsters juist meer gewaardeerd worden op de werkvloer, wanneer ze duidelijk aangeven wat ze willen. Soms door nee te zeggen. Zo meldt Roos Woltering, trainster bij Pure Talent Opleiding & Training in de gratis dagkrant Metro.

Beeld Vrouwen op de werkvloer: nee, nee, nee

“Vrouwen vinden het ook belangrijk om waardering te krijgen voor hun persoon, terwijl mannen juist schouderklopjes willen voor hun prestaties. Daarom durven vrouwen minder snel nee te zeggen,” zegt Woltering.

 

Kleine hints

Volgens de trainster zullen mannen minder rekening houden met het feit dat vrouwen geen nee durven te zeggen. “Vrouwen geven vaak kleine hints en hoewel dat in een relatie soms kan werken, werkt dit niet op de werkvloer. Je moet je echt uitspreken. Als je niet af en toe nee zegt, loop je het risico dat je teveel hooi op je vork krijgt.”

 

Gevoelig voor sfeer en emoties van anderen

Dit kan zorgen voor een te hoge werkdruk en minder plezier in je werk. Als er niet op tijd aan de bel getrokken wordt, kan dit uiteindelijk leiden tot een burn-out. Woltering legt uit hoe dit kan: “Vrouwen vinden het niet prettig om andere mensen teleur te stellen. Ze voelen zich snel verantwoordelijk. Daarnaast zijn vrouwen erg gevoelig voor sfeer en voor emoties van anderen dan mannen. Ze hebben het eerder door als ze iemand teleurstellen.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.