Logo
  • Nieuws
  • 27 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Nederland verliest zijn talenten aan het buitenland

Tweederde van Nederlandse topstudenten in het buitenland wil niet terug. Zo blijkt uit onderzoek van de stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS), het platform voor en door Nederlandse studenten in het buitenland.

Beeld Nederland verliest zijn talenten aan het buitenland

De Nederlandse overheid stimuleert studeren over de grens door beurzen en de mogelijkheid studiefinanciering ook in het buitenland te gebruiken. “Een gelukkige zaak,” stelt SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan in een reactie. “Het is een win-win situatie als mensen naar een topuniversiteit in het buitenland kunnen en daarna weer terugkeren.” Hij pleit dan ook voor een blijvende verbetering van de Nederlandse kennisomgeving om ook dit jonge talent aan te trekken: “Je moet mensen teruglokken met de kwaliteit van de omgeving.”

 

Uit het onderzoek blijkt dat de informatievoorziening vanuit Nederland gering is. NEWS beveelt dan ook meer contact met Nederland aan zodat studenten goed inzicht hebben in de mogelijkheden die Nederland biedt.

 

Meer over talent- en competentiemanagement leest u hier.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.