Logo
  • Nieuws
  • 17 januari 2023
  • Bron: Randstad

Meest kansrijke beroepen van 2023: onder meer HR- en verzuimadviseurs

Monteurs van zonnepanelen, duurzaamheidsadviseurs, zorg- en onderwijspersoneel. Deze mensen zijn zeer gewild en staan op de jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen van uitzendconcern Randstad. Maar ook neemt de vraag naar HR- en verzuimadviseurs toe.

Beeld Meest kansrijke beroepen van 2023: onder meer HR- en verzuimadviseurs

Vanwege de personeelskrapte die voor steeds meer werkdruk bij werknemers zorgt, zijn HR- en verzuimadviseurs zeer gewild zo komt uit de lijst naar voren. De laatsten staan voor het eerst op de lijst.

Verder staan op de lijst van kansrijke beroepen pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, inkoopadviseurs, schuldhulpverleners en projectleiders in de woningbouw.

Mismatch

De interesse voor functies waar minder vraag naar is, zoals administratieve functies en receptiewerk, is nog altijd groot blijkt uit analyse van zoekopdrachten op randstad.nl. Maar ook zoeken mensen vaak naar functies waar wel veel vraag naar is. En waar men door bij- en omscholing voor in aanmerking kan komen.

Volgens Werner Klaassen, algemeen directeur Randstad Nederland, vraagt de huidige mismatch op de arbeidsmarkt om nieuwe denkrichtingen en oplossingen waarin samenwerking het sleutelwoord is. Klaassen: “We starten nu bijvoorbeeld met een publiek-private samenwerking waarin we zij-instromers binnen een jaar klaarstomen om aan de slag te gaan in de kinderopvang. Soortgelijke projecten zijn opschaalbaar en bovendien toepasbaar in andere sectoren.”

De top 45 meest kansrijke beroepen 2023

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.