Logo
  • Nieuws
  • 11 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Meer bedrijven ontevreden over eigen stagebegeleiding

Bedrijven vinden hun eigen begeleiding aan stagiairs onvoldoende. Tijd en middelen ontbreken vaak. Dit blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl.

Beeld Meer bedrijven ontevreden over eigen stagebegeleiding

In 2006 was 75 procent van de stagebedrijven ontevreden over de eigen stagebegeleiding. In 2007 is dat percentage gestegen tot 80%. Bijna 30 procent van de bedrijven die stagiairs aannemen willen meer ondersteuning van een praktijkbegeleider om de stagiairs beter te begeleiden tijdens hun stage. 23 procent van de bedrijven wil ook meer informatie over het lesplan van leerlingen om te kijken wat de stagiairs tijdens de studie hebben geleerd.

 

Begeleiding kost tijd
Verder vindt 27 procent van de bedrijven dat een stagiair begeleiden veel tijd en inspanning kost. Een bedrijf besteedt gemiddeld één tot drie uur per week aan begeleiding per student. Vaak hebben stagebegeleiders zelf teveel werk om goede begeleiding te bieden. Dit is ook de voornaamste reden voor bedrijven om geen stagiairs aan te nemen.

 

Studenten vinden begeleiding belangrijk
Uit het Nationaal Studentenonderzoek 2007 is gebleken dat 73 procent van de studenten goede stagebegeleiding het belangrijkste vindt tijdens de stageperiode.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.