Logo
  • Nieuws
  • 15 april 2010
  • J4B
  • Bron: j4b

Voorwaarden Scholingsbonus veranderd

Het ministerie van SZW heeft met ingang van 13 april 2010 de Tijdelijke subsidieregeling omscholing werknemers bij dreigende werkloosheid (OWDW) aangepast. De wijzigingen van de zogenaamde Scholingsbonus betreffen het budget en de periode tussen de oude en de nieuwe dienstbetrekking.

Beeld Voorwaarden Scholingsbonus veranderd

SZW verlaagt de subsidie voor 2010 van € 41 miljoen naar € 24 miljoen. Ook de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen zijn gewijzigd. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor omscholing van werknemers die in de periode van drie maanden (voorheen vier weken) onmiddellijk voorafgaande aan de huidige dienstbetrekking bij een andere werkgever in dienst waren. Bovendien moet die werknemer daar een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebben gehad die is beëindigd in een periode van drie maanden (voorheen vier weken) voorafgaand aan de huidige dienstbetrekking. De overige voorwaarden zijn ongewijzigd.

 

Deze tijdelijke regeling heeft als doel (langdurige) werkloosheid te voorkomen. Werknemers die als gevolg van de huidige crisis met werkloosheid worden bedreigd, kunnen door middel van omscholing zo snel mogelijk bij een andere werkgever terecht.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.