Logo
  • Nieuws
  • 27 juli 2011
  • Lianne Bouman

Meer bonussen voor werving oudere werknemers

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil werkgevers (extra) financieel tegemoetkomen als zij werknemers vanaf 55 jaar in dienst nemen. Hij wil werkgevers ervoor belonen met een extra mobiliteitsbonus. Wanneer oudere sollicitanten met een uitkering een baan krijgen aangeboden, wordt de bonus zelfs verhoogd.

Beeld Meer bonussen voor werving oudere werknemers

De mobiliteitsbonus is een van de maatregelen om ‘mensen op leeftijd’ gemakkelijker aan het werk te krijgen of te blijven. De mobiliteitsbonus maakt deel uit van het Vitaliteitspakket, waarin eveneens een nieuwe spaarregeling (banksparen) is opgenomen ter vervanging van de huidige spaarloonregeling.

 

Bovendien worden 62-plussers met de 62-plus bonus geprikkeld aan de slag te gaan of te blijven. De 62-plus bonus is een samenvoeging van de huidige arbeidskorting ouderen en de doorwerkbonus. De voornemens van de minister moeten nog wel in regels worden omgezet, dus het is nog even wachten hoe de Tweede Kamer hierover denkt.

 

Van-werk-naar-werk-budget

Het kabinet wil dat werkgevers en vakbonden in cao’s afspraken maken om ontslagen personeel weer aan de slag te krijgen via (om)scholing, zodat zij breder inzetbaar zijn. Daarvoor komt er een ‘van-werk-naar-werk-budget’. Werkgevers moeten daaraan gaan meebetalen. Om een overbrugging te kunnen opbouwen voor bijvoorbeeld de overgang naar een nieuwe baan wordt er voor werknemers een nieuwe spaarregeling in het leven geroepen.

 

Tip

Op Prinsjesdag krijgt u meer duidelijkheid over het in te voeren Vitaliteitspakket.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.