Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2012
  • Lianne Bouman

Kamp: ‘Werk moet lonen’

Alleenstaande ouders, die vanuit de uitkering gaan werken, behouden vanaf 2014 de ondersteuning voor de kinderen als zij gaan werken. Daarmee lost minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de armoedeval voor alleenstaande ouders op. Alleenstaande ouders zijn nu vaak beter af dan wanneer zij gaan werken.

Beeld Kamp: ‘Werk moet lonen’

Nu raken alleenstaande ouders die ondersteuning deels kwijt als zij gaan werken. Een alleenstaande ouder met twee kinderen op de buitenschoolse opvang, die vanuit de bijstand vier dagen per week gaat werken tegen het minimumloon, gaat er vanaf 2014 niet langer € 1.000 per jaar op achteruit. Kamp streeft ernaar een vooruitgang van ongeveer € 400 per jaar te realiseren, zodat werken ook daadwerkelijk gaat lonen. Minister Kamp heeft dit in een brief aan de Tweede en Eerste Kamer laten eten. Hij vindt dat werk moet lonen.

 

Aantal kindregelingen naar vier

In dezelfde brief kondigt Kamp aan het aantal kindregelingen tot vier terug te gaan brengen. Alleen de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag blijven bestaan. Vorig jaar waren er nog twaalf regelingen, het kabinet vindt dat het systeem van kindregelingen eenvoudiger moet.

 

De financiële invulling van Kamps plannen zullen op Prinsjesdag 2012 bekend worden gemaakt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.