Logo
  • Nieuws
  • 10 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Houd uw werknemer vast!

Twee op de vijf Nederlandse professionals denkt erover om van baan te veranderen. De werknemer heeft in de vakantieperiode goed kunnen nadenken over het uitblijven van promotie ondanks goede resultaten, het gebrek aan goede communicatie, betrokkenheid en visie bij het management. De werknemer is vaak niet meer tevreden over het huidige werk en overweegt zijn baan op te zeggen.

Beeld Houd uw werknemer vast!

Dit blijkt uit de Regus BusinessTracker, waarvoor 15.000 zakenmensen uit 75 landen zijn ondervraagd. Meer dan de helft, 53 procent, geeft aan niet te willen blijven bij een bedrijf waar het management niet voldoende communiceert. Als een werknemer vindt dat een bedrijf onvoldoende visie heeft neemt maar liefst 47 procent ontslag om die reden. 43 procent van de werknemers vertrekt als hij of zij geen promotie krijgt.

 

Loonsverhoging
In het onderzoek werden respondenten ook gevraagd wat bedrijven zouden kunnen doen om een ontslag van hun toptalent te voorkomen. Naast een loonsverhoging gaf 36 procent van de werknemers aan dat een verhoging van het pensioen en particuliere medische verzekeringen bovenaan de lijst staan. Daarnaast wil bijna een kwart van de mensen flexibeler om kunnen gaan met hun werktijden (24 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.