Logo
  • Nieuws
  • 19 februari 2009
  • Tom Dobber

Hoeveel economisch zelfstandige vrouwen werken bij u?

Het aantal vrouwen met een baan van tenminste twaalf uur per week is sterk gestegen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Werkte in 2005 slechts 53 procent van de vrouwen twaalf uur of meer, in 2008 is dat gestegen naar 59 procent.

Beeld Hoeveel economisch zelfstandige vrouwen werken bij u?

Hoewel er sprake is van een stijgende lijn, denkt het CBS niet dat de streefcijfers voor 2010 gehaald worden. In 2010 is het namelijk de bedoeling dat de arbeidsparticipatie van vrouwen op 65 procent ligt.

 

Surinaamse vrouwen 

Opvallend is dat Surinaamse vrouwen de hoogste arbeidsparticipatie hebben, 62 procent van hen werkt twaalf uur of meer terwijl van de autochtone vrouwen 59 procent tenminste twaalf uur werkt.

 

Economisch zelfstandig

Met een inkomen van 900 euro per maand, is er sprake van economische zelfstandigheid. Op dat gebied zijn Surinaamse vrouwen ook het best vertegenwoordigd, 47 procent van hen verdient 900 euro of meer per maand. Bij autochtone vrouwen ligt dat percentage twee procent lager op 45 procent. In de economische zelfstandigheid van vrouwen is nauwelijks een stijgende lijn te ontdekken, in 2004 was het aantal economisch zelfstandige vrouwen 42 procent. Het streefcijfer ligt op zestig procent in 2010.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.